Inleiding

Vaak wordt gedacht dat het hebben van een (hoog)begaafd kind een ‘luxe’ probleem is; ‘Deze kinderen gaat alles voor de wind’ en ‘ouders hebben maar mazzel met zo’n kind’ zijn veelgehoorde opvattingen. Dit is niet geheel terecht. (Hoog)begaafde kinderen hebben zeker ongekende mogelijkheden, maar bij het ontplooien hiervan hebben zij wel begrip en steun nodig. Niet alleen op school, maar ook thuis.

De ontwikkeling van een (hoog)begaafd kind verloopt anders dan die van een gemiddeld, of minder begaafd kind. Bovendien zijn (hoog)begaafde kinderen vaak kwetsbaar en gevoelig voor bijvoorbeeld perfectionisme, of faalangst. Het leren kennen van hun specifieke behoeften en het daar adequaat op inspelen, vergt vaak veel tijd, energie en creativiteit van de ouders. Daarbij kun je je als ouder onzeker voelen over de vraag of je het allemaal wel goed doet…

BL!NK-UIT ondersteunt ouders door samen inzicht te verkrijgen in wat het kind nodig heeft. Dit doen wij door uw kind te testen  en/of door middel van oplossingsgerichte gesprekken. In deze gesprekken gaan wij niet alleen met u, maar ook met uw kind zelf in gesprek.

(Hoog)begaafde kinderen zijn vaak uitstekend in staat om te reflecteren, zichzelf te verwoorden en aan te geven waar zij behoefte aan hebben. Samen zullen wij alle informatie bundelen en vertalen naar een plan van aanpak. Wij begeleiden u ook graag in de communicatie met de school.

Klik hier voor de nieuwsbrief BLINK-UIT